Tofu generála Tso je výborná rychlovka, kterou není třeba nějak dlouze smažit, ale pouze se rychle restuje. V omáčce se snoubí sladká, pálivá a česneková chuť. Pokud hledáte recepty s menším množstvím oleje, pak tofu generála Tso prostě musíte vyzkoušet. Podává se ideálně s brokolicí a rýží, případně však s jinými přílohami dle chuti.
Ingredience na 2 porce:
400g tofu
1/4 hrnku kukuřičného škrobu (možno použít i bramborový)
3 lžíce rostlinného oleje
2 nasekané stroužky česneku
1 lžíce nasekaného zázvoru
2 lžíce javorového sirupu
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce kečupu
1 lžička omáčky Sriracha (či jiné paprikové omáčky)
3 najemno nakrájené jarní cibulky
3/4 hrnku zeleninového vývaru
Lžíce oleje
Postup:
1) Nakrájejte tofu na kostičky a každou z nich obalte ve škrobu.
2) Rozehřejte v hrnci menší množství oleje. Přidejte tofu a restujte, dokud nezíská zlatavou barvu s křupavou kůrkou. Pokud to bude nutné, přidejte během restování olej.
3) Do tofu vmíchejte česnek, zázvor, javorový sirup, sojovou omáčku, kečup, srirachu, zeleninový vývar a cibulku.
4) Směs vařte, dokud nezhoustne. Pokud bude příliš hustá, nařeďte ji vodou. Tofu generála Tso podáváme teplé.
5) Dobrou chuť! 😉