Čokoládová hrníčková buchta (vegan, bezlepková)

Všichni milovníci čokolády mohou právě jásat. Světlo světa spatřil jednoduchý a časově absolutně nenáročný vegan, bezlepkový recept na hříšně čokoládovou hrníčkovou buchtu! A jak dlouho se připravuje? Jen 5 minut! Takže odteď si doma udržujte zásoby ingrediencí a kdykoli vás bude honit mlsná, můžete si tuto dobrotu rychle upéct a přitom nad jejím kuchtěním nestrávit půlku dne.

Ingredience:

2 polévkové lžíce mandlové mouky
1 polévková lžíce kokosové mouky
1 a 1/2 lžíce stévie nebo libovolného cukru
1 polévková lžíce kakaa
Špetka soli
1 a 1/2 lžíce vegan čokoládových fleky nebo nasekané čokolády na vaření
2 polévkové lžíce oleje
3 polévkové lžíce rostlinného mléka

Příprava:

Celé kouzlo hrnkové buchty je to, že se jen vloží do mikrovlnky ve vhodném hrnečku a dá se péct.
1) Nejdřív ale hrneček lehce posprejujte nebo vytřete lehkou vrstvou oleje.
2) Poté smíchejte v míse z uvedených ingrediencí mouku, cukr, kakao a sůl. Nakonec přihoďte čokoládové flíčky.
3) V další míse smíchejte rostlinné mléko a olej.
4) Poté tuto mokrou směs (mléko a olej) nalijte do suché (mouka atd.) a silně míchejte, aby se směsi správně spojily.
5) Hotové těsto nalijte to připraveného hrnečku.
6) Pečte na vysoký výkon 90 sekund, dokud se buchta nezvedne a na povrchu nezačne praskat.
7) Po vyjmutí hrnečku ještě povrch posypte dalšími čokoládovými flíčky a nechejte buchtu alespoň jednu minutu vychladnout.
8) Dobrou chuť! 😉

Zdroj obrázku: OneGreenPlanet.org

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *