Ferrero Rocher veganská pomazánka

Přiznejme si to, kdo z nás by snad nemiloval čokoládové pralinky Ferrero Rocher? Jejich kouzlo začíná lískovým oříškem uvnitř, jenž je zabalen do sametové čokoládové náplně, kterou obestírá tenká vrstva křupavé oplatky a celou tu dokonalost uzavírá čokoládová poleva s nasekanými lískovými oříšky. Tento recept mění populární delikátní pamlsek do naprosto úchvatné pomazánky. Můžete si ji namazat na toast, namáčet v ní ovoce nebo ji prostě jíst po lžících.

Ingredience na 20 porcí:

2 hrnky opražených lískových oříšků
1/4 hrnku kakaa
1/4 hrnku kokosového oleje v tekutém stavu
1/4 javorového sirupu (možno použít i jiný typ rostlinného sirupu)
1 lžička vanilkového extraktu
Špetka soli

Postup:

1) Opražte oříšky na sucho na pánvi, poté je dejte do mixéru a rozmixujte do téměř hladké konzistence.
2) Rozmixované oříšky dejte do velké mísy, přidejte všechny zbylé ingredience a poté směs míchejte, dokud se nespojí.
3) Dobrou chuť! 😉

Zdroj obrázku: OneGreenPlanet.org

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.