Jahodoví Santa Clausové

Ačkoliv u nás máme našeho oblíbeného Ježíška, nevíme, jak bychom právě jeho dělali snadno z jahod a rostlinného krému, a tak přinášíme recept s nápaditou santovskou tématikou, který na talíři vykouzlí vánoční atmosféru stejně dobře, jako by to udělal i Ježíšek.

Ingredience:

2 hrnky čerstvých jahod
1/2 hrnku předem namočených kešu oříšků
2 lžíce vody (v případě potřeby víc)
Šťáva z 1 citronu
Kůra z  1 citronu
3 lžíce agáve sirupu (či jiného rostlinného sirupu)
1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
2 čajové lžičky rozpuštěného kokosového oleje
Špetka soli
Lněná nebo tmavá sezamová semínka

Postup:

1) Smíchejte kromě jahod všechny ingredience dohromady, pořádně rozmixujte a poté dejte vzniklý krém chladit do lednice na 2 hodiny.
2) Opláchněte jahody. Poté je postupně ořízněte z obou stran. Část plodu, kde jsou lístky, odřízněte u všech co nejrovnoměrněji, aby jahody na této straně stály podobně. Odříznuté špičky z druhé strany plodu uchovejte, poslouží jako čepičky.
3) Ztuhlý krém umístěte do zdobícího (nebo normálního) sáčku. Na horní část jahod nandejte trochu krému a poté zpět přiložte předtím uříznutou špičku jahody.
4) Na tělo jahody přidejte vodorovně pár teček, aby vytvořily dojem knoflíků. Na špičku čepičky taktéž přidejte trochu krému, který napodobí bambuli. Na tvář umístěte dvě lněná či sezamová semínka jako oči.
5) Podávejte hned nebo uchovejte malé Santy v lednici, jinak se brzy krém roztopí.
6) Dobrou chuť! 😉

 

Zdroj receptu: OneGreenPlanet.org
Zdroj obrázku: Carlota Cassou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *