Kešu s pikantní mexickou čokoládovou polevou (vegan)

Chcete potěšit své chuťové buňky a přitom zahnat tu nutkavou chuť po něčem čokoládovém? Tak to rozhodně vyzkoušejte tohle mexické kořeněné kešu, slastnou sladkou bombu, které dodává říz špetka chilli se skořicí.

Ingredience:

2 hrnky kešu oříšků
1 hrnek na malé kousky nalámané vegan čokolády
2 polévkové lžíce rostlinného mléka
3/4 polévkové lžíce mleté skořice
1/4 až 1/2 čajové lžičky chilli
1/8 čajové lžičky soli (záleží na vaší chuti)

Postup:

1) Na menší pečící plech rozprostřete papír na pečení.
2) Rozvrstvěte na tomto plechu rovnoměrně kešu oříšky, poté dejte plech stranou.
3) Rozehřejte čokoládu, rostlinné mléko a všechno koření v hrnci za stálého míchání, dokud nezískáte hladkou konzistenci.
4) Polijte vzniklou čokoládovou polevou rozprostřené kešu oříšky, a to podle vlastní libosti.
5) Plech poté vložte do mrazáku na 20 až 30 minut, dokud čokoláda neztuhne.
6) Vzniklou dobrotu rozdrolte na menší části a nasypte do misky.
7) Dobrou chuť! 😉

Zdroj obrázku: OneGreenPlanet.org; Jenn Sebestyen

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *