Zbavte se předsudků, kupovaných polotovarů a laciných kořenících přípravků se solí s prvním místě ve složení a vyzkoušejte tuto lahodnou vegan cibulovou omáčku. K výrobě stačí jen pár cibulí, sůl, pepř a olivový olej. Omáčka má fantastickou chuť, smetanovou konzistenci a přidat se dá téměř do všeho – na těstoviny, k falafelu, do bagety… Možnosti jsou nekonečné.
Ingredience:
3 velké cibule
Sůl (množství dle chuti)
Pepř (množství dle chuti)
Čerstvě vymačkaná citronová šťáva (množství dle chuti)
Olej (na uvaření)
Olivový olej (na dochucení)
Postup:
1) Předehřejte si troubu na 200°C.
2) Oloupejte cibule (nechejte je celé), položte na plech s pečicím papírem, postříkejte je olejem a vložte do předem vyhřáté trouby.
3) Pečte je 40 až 45 minut nebo tak dlouho, dokud nezískají zlatavě hnědou barvu a uvnitř nezměknou.
4) Nechejte upečené cibule zchladnout.
5) Po zchladnutí vložte cibule do mixéru a spolu se solí, pepřem, citronovou šťávou a trochou olivového oleje (množství všeho dle vlastní chuti) rozmixujte.
6) Mixujte 3 až 5 minut nebo do doby, dokud směs nebude hladká.
7) Dobrou chuť! 😉