Křupavá brokolice se sýrovou příchutí (vegan)

Dušená brokolice může být fajn, ale co ji zkusit udělat ještě chutnější? Křupavoučkou, kořeněnou, se sýrovou příchutí? Chce to jen správné množství olivového oleje, lahůdkové droždí a dostatek času při pečení v troubě, abychom vytvořili brokolici s bohatou a vysoce návykovou chutí.

Co potřebujeme na dvě porce?

Růžičky z jedné brokolice (stonek nevyhazujte, použít se dá také)
3 polévkové lžíce olivového oleje
2 polévkové lžíce lahůdkového droždí
1/2 čajové lžičky česnekového prášku
Sůl a pepř dle vlastní chuti

Jak pokrm připravit?

Předehřejte troubu na 220°C. Brokolici rozprostřete na plechu, polijte ji dvěma lžícemi olivového oleje, zasypte solí a pepřem podle chuti a česnekovým práškem, přidejte jednu lžíci lahůdkového droždí. Brokolici na plechu pořádně promíchejte (nebojte se použít ruce), aby se ke všem kouskům dostalo stejnoměrné množství koření i oleje. Po promíchání rozvrstvěte všechny kousky brokolice na plechu rovnoměrně.

Zbylou lžící oleje pokapejte brokolici a ještě ji zasypte jednou lžící lahůdkového droždí. Pečte v troubě 15 až 20 minut (mezitím nijak růžičky neobracejte ani nepromíchávejte), dokud brokolice lehoučce nezčerná a nezačne být křupavá, avšak stále měkká a jemná. Snězte ihned.

Dobrou chuť! 😉

 

Zdroj receptu a obrázku: OneGreenPlanet.org

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *