Dušená brokolice může být fajn, ale co ji zkusit udělat ještě chutnější? Křupavoučkou, kořeněnou, se sýrovou příchutí? Chce to jen správné množství olivového oleje, lahůdkové droždí a dostatek času při pečení v troubě, abychom vytvořili brokolici s bohatou a vysoce návykovou chutí.
Co potřebujeme na dvě porce?
Růžičky z jedné brokolice (stonek nevyhazujte, použít se dá také)
3 polévkové lžíce olivového oleje
2 polévkové lžíce lahůdkového droždí
1/2 čajové lžičky česnekového prášku
Sůl a pepř dle vlastní chuti
Jak pokrm připravit?
Předehřejte troubu na 220°C. Brokolici rozprostřete na plechu, polijte ji dvěma lžícemi olivového oleje, zasypte solí a pepřem podle chuti a česnekovým práškem, přidejte jednu lžíci lahůdkového droždí. Brokolici na plechu pořádně promíchejte (nebojte se použít ruce), aby se ke všem kouskům dostalo stejnoměrné množství koření i oleje. Po promíchání rozvrstvěte všechny kousky brokolice na plechu rovnoměrně.
Zbylou lžící oleje pokapejte brokolici a ještě ji zasypte jednou lžící lahůdkového droždí. Pečte v troubě 15 až 20 minut (mezitím nijak růžičky neobracejte ani nepromíchávejte), dokud brokolice lehoučce nezčerná a nezačne být křupavá, avšak stále měkká a jemná. Snězte ihned.
Dobrou chuť! 😉