Kuličky s džemem z pěti ingrediencí (i s bezlepkovou variantou)

Tyto kuličky z arašídového másla s džemem jsou prostě úžasné! A víte, co je na nich ještě lepší? Nepotřebujete na výrobu žádný mixér. Tudíž se neudělá tolik nepořádku a nebude potřeba toho tolik uklízet. Jsou to prostě jednoduché „smíchej a udělej“ džemové koule. Pokud chcete, je možné recept přetvořit i do bezlepkové formy. Ovesné vločky lze nahradit třeba pohankovými, amaranthovými, quinoovými či dalšími.

Ingredience na 6 až 8 porcí:

1 hrnek arašídového másla (může být solené či nesolené, záleží na preferencích)
1 hrnek ovesných vloček
1/4 až 1/3 hrnku javorového sirupu (možno nahradit i jiným rostlinným sirupem, např. agávovým)
Špetka soli (množství dle vlastní chuti)
1/2 hrnku džemu libovolné příchuti

Postup:

1) Na plech položte pečící papír. Na papír pokládejte hromádky džemu o velikosti asi jedné čajové lžičky. Vytvořené hromádky pak nechte ztuhnout v mrazáku.
2) Mezitím si v míse smíchejte arašídové máslo, javorový sirup i vločky. Směs by měla být co nejméně tekutá, aby se dala následně co nejlépe formovat. pokud je směs příliš suchá, přidejte více arašídového másla.
3) Pokud už jsou džemové hrudky dostatečně tuhé, vytáhněte je z mrazáku. Ze těstovité arašídové směsi vytvořte malé ploché placičky o velikosti asi poloviny vaší dlaně. Do středu placičky vložte jednu ztuhlou džemovou hromádku a tu pak plackou zabalte do kuličky (před tvořením kuliček je dobré namočit si ruce a neosušovat je, směs se pak nebude na ruce lepit). Postup opakujte se zbylým těstem i džemovými hrudkami, dokud nedojdou.
4) Vytvořené kuličky uložte do lednice a nechejte alespoň hodinu stuhnout.
5) Dobrou chuť! 😉

Zdroj obrázku: OneGreenPlanet.org

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *