Tyto čokoládové pralinky jsou jednoduché, zdravé a snadno se připravují. Kombinace bonbonu z pistácií spolu s kokosem v hořké čokoládě je naprostá delikatesa, bez které prostě nemůžete být.
Ingredience na 12 – 14 kousků:
1/2 hrnku pistácií
1/2 hrnku sušeného kokosu
1 čajová lžička kokosového oleje
1/6 hrnku agáve či javorového sirupu
1 hrnek nasekané hořké čokolády
Postup:
1) Vložte pistácie a kokos do mixéru a mixujte směs tak dlouho, dokud nezískáte co nejjemnější konzistenci. Do rozmixované směsi přidejte sirup a kokosový olej v tekuté formě (rozpouští se už při teplotě nad 25°C), mixujte vše dohromady tak dlouho, dokud se ingredience nepropojí a nebude z nich možné vytvarovat kuličky.
2) Ze směsi tvarujte kuličky, pokládejte je na plech a jakmile budete mít hotovo, dejte je zchladit na 10 až 20 minut do lednice. Po této době si rozpusťte hořkou čokoládu a jednotlivé kuličky v ní obalte, poté je pokládejte zpět na plech a jejich vrch posypejte troškou nasekaných pistácií. Jakmile takto vytvoříte všechny pralinky, nechejte je zchladit v lednici, dokud nebudou co nejtužší.
3) Dobrou chuť! 😉