Rádi byste si dali něco sladkého, křehkého, lehkého… Prostě něco, co se rozplyne na jazyku a nezabetonuje vám to žaludek? Nebo vám má za hodinu přijet důležitá návštěva a nemáte co nabídnout? V tom případě dejte šanci této nenáročné buchtě.
Ingredience:
2 hrnky mouky (my použili celozrnnou pšeničnou)
1 hrnek rostlinného mléka
1/2 hrnku rostlinného oleje
1/2 hrnku třtinového (nebo obyčejného) cukru
1/2 hrnku kakaa (můžete použít i Granko, o to sladší bude výsledek)
1/2 pečlivě rozmačkaného banánu
1/2 čokolády na vaření (není nutná)
1 prášek do pečiva
Špetka soli
Postup:
1) Předehřejte si troubu na 190°C.
2) Do nádoby nasypte mouku, cukr, kakao, špetku soli, prášek do pečiva a rozmačkaný banán a poté vše zalijte rostlinným mlékem a olejem.
3) Směs co nejlépe promíchejte, dokud nedostanete konzistentní, lehce tekuté těsto.
4) Těsto vylijte na plech s pečícím papírem. Plech poté umístěte do trouby, jakmile je vyhřátá. Půlku čokolády na vaření rozlámejte a nakrájejte do obdélníčků či jiných tvarů. Těmi zasypte povrch vylitého těsta.
5) Pečte (dle trouby) 45 až 60 minut. Po 45 minutách zkuste zasunout do buchty dřevěnou špejli. Pokud se na ni už těsto nelepí, můžete ji vytáhnout.
6) Je nutné nechat buchtu nejdříve zchladnout. Pokud byste ji začali krájet ihned, díky své křehkosti by se drobila a šla špatně nabrat. Po vychladnutí však získá pevnost.
7) Dobrou chuť! 😉