Vegan proteinová tyčinka s čokoládou a arašídovým máslem

Hledáte chutný způsob, jak do svého těla během dne dostat protein navíc? Tak tyhle tyčinky jsou přesně to, co potřebujete. Vyrobeny z čokolády, arašídového másla, čistého javorového sirupu, kokosu, oříšků a hrachového proteinu jsou ideální po dlouhém dni, kdy víte, že se nestihnete dostat do kuchyně.

Ingredience na 8 až 16 tyčinek:

Mokré přísady:
1/4 hrnku čistého javorového sirupu
1 hrnek jemného arašídového másla
1 lžička kokosového oleje
1/3 až 1/2 rostlinného mléka

Suché přídsady:
1/2 hrnku nasekaných mandlí či kešu oříšků
1/2 hrnku nastrouhaného kokosu
1/2 hrnku mixu chia, konopných a lněných semínek (nebo dalších druhů dle libosti)
1/3 hrnku kousků vegan čokolády
1/2 hrnku cereálií
1/2 hrnku vegan hrachového proteinu

Postup:

1) Na malé pánvi ohřejte javorový sirup, arašídové máslo a rostlinné mléko, za stálého míchání dosáhněte jemné, tekuté konzistence.
2) V samostatné míse smíchejte společně všechny suché přísady, dokud se nespojí.
3) Směs z mokrých přísad spolu s kokosovým olejem přidejte do mísy, v níž jste smíchali suché přísady, rozmixujte, smíchejte.
4) Na plech položte pečící papír, vzniklou směs na plech vyklopte a např. pomocí dřevěné vařečky ji natlačte a rozprostřete po celém plechu.
5) Směs na plechu zakryjte a dejte ztuhnout do lednice. Jakmile se vám bude zdát už dosti tuhá, nakrájejte ji na čtverečky.
6) Dobrou chuť! 😉

Zdroj obrázku: OneGreenPlanet.org

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.