Vegan zmrzlina s příchutí kokosu, kávy a vanilky

Dejte vedru na frak s výtečným receptem, který spojuje chuť ledové kávy a osvěžující zmrzliny. Chcete-li vytvořit tyto jedinečné „zmrzlé jednohubky“, stačí nechat ztuhnout ve formičkách na led kokosové mléko, které se poté obalí do sladké kokosovo-kávové skořápky. Připravte se, milovníci kávy a zmrzliny, jakmile tento recept jednou vyzkoušíte, budete ho dělat pořád znovu a znovu!

Ingredience na kokosovou zmrzlinu:

400 ml plnotučného kokosového mléka
3 lžíce rostlinného sirupu (vhodný je např. javorový nebo agáve)
2 lžičky vanilkového extraktu
Čtvrt hrnku kokosového oleje v tekuté formě
1 lžička prášku sojového lecitinu

Ingredience na kávovou skořápku s kokosem:

Půl hrnku změklého kokosového másla
6 lžic silné kávy s vanilkovou příchutí
6 lžic rostlinného sirupu (vhodný je např. javorový nebo agáve)

Postup pro kostky kokosové zmrzliny:

1) Nejprve rozmixujte všechny ingredience kromě kokosového oleje a sojového lecitinu. Teprve poté přidejte rozpuštěný kokosový olej s lecitinem a směs mixujte 30 až 60 vteřin.
2) Vzniklou směs vlijte do formiček na led a nechejte ji zmrazit přes noc.

Postup pro kávovou část:

1) Následující den smíchejte veškeré ingredience na kávovo-kokosovou skořápku dohromady, dokud nezískáte krémovou konzistenci.
2) Poté vyjměte zmrazené kokosové kostky z předešlého dne z formiček a poskládejte je na plech.
3) Každou z kostek pokryjte krémovou kávovou směsí a plech poté dejte alespoň na pár hodin do mrazáku, aby mohly zmrzlinové kostky ztuhnout.
4) Dobrou chuť! 😉

Zdroj obrázku: OneGreenPlanet.org

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *